A jövő Nemesvámoson épül! Bővítménnyel gazdagodott a tornacsarnok

A négy éve megépült tornacsarnok most még tovább bővült, és szerdán ünnepélyes keretek között átadták a felkészítést és rekreációt segítő részleget, annak érdekében, hogy a helyi és a környező települések sportolási lehetőségeit is biztosítsa. A sportcsarnok teljes kihasználtság mellett működik évek óta, általános iskolai órák, egyesületi edzések is zajlanak itt, így a lakossági és szabadidős…

2022.03.30. by BDSE Admin

A négy éve megépült tornacsarnok most még tovább bővült, és szerdán ünnepélyes keretek között átadták a felkészítést és rekreációt segítő részleget, annak érdekében, hogy a helyi és a környező települések sportolási lehetőségeit is biztosítsa.

A sportcsarnok teljes kihasználtság mellett működik évek óta, általános iskolai órák, egyesületi edzések is zajlanak itt, így a lakossági és szabadidős igények kiszolgálára épült meg az új bővítmény, mely a felkészítést és rekreációt segíti. Itt kapott helyet a közel 139 négyzetméteres, sportpadlóval borított funkcionális terem, egy 126 négyzetméteres edzőterem, finn és infraszauna, valamint szolárium is. Az edzőteremben professzionális kondigépek és súlyzókészletek is szolgálják a teljeskörű edzést, míg a funkcionális teremben többfajta edzésformára is lehetőség lesz majd.

A lakosság számára várhatóan tavasszal a használhálatbavételi engedély megszerzése után nyílik meg a komplexum.

A szerdai átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy a jövő Nemesvámoson épül! – Kiváló vállalkozók, tettre kész nkormányzat és aktív sportegyesületek vannak jelen a településen, akik előre tartanak.
Nemesvámoson az álmok valóra válnak – így biztos vagyok benne, hogy a közösség további célokat fogalmaz meg és mindent megtesznek majd azért, hogy ezek megvalósuljanak – mondta a képviselő.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy mindig nagy öröm egy új létesítmény átadása. – A nemesvámosi sportcsarnok egy olyan komplexum, mely minden követelménynek megfelel és a lakosság, valamint az utánpótlás igényeit is kiszolgálja.

 

Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy a közel 700 millió forintból megépült csarnok mellé 350 millió forintból épült fel a bővítmény, mely 250 millió forintos TAO és 100 millió forintos Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított önerőből valósult meg. – Köszönöm Ovádi Péternek és Bardóczynak Gábornak a közbenjárást, hogy a támogatásokat megkaphattuk – mondta a polgármester, majd folytatta:

Jelenleg öt szakosztály működik a Bajnok DSE Nemesvámosnál, melyeket a csarnok és a bővítménye kiszolgál, de mi már tovább tervezünk, így a csarnok melletti 8 hektáros területtel is vannak elképzeléseink. A lakosság, a civil szervezetek, a cégek, az önkormányzat, az országgyűlési képviselő és a kormány támogatásának köszönhetően tartunk ma itt és hiszünk benne, hogy az együttműködés továbbra is előre visz bennünket.

X