Fejlődő sportélet

A vámosi sportélet és a lakosság mozgásigénye is dinamikusan fejlődik, ezért szükségszerűvé vált a lehetőségek kiszélesítése. A Nemesvámosi Sportcsarnok kibővítésével új funkciók is költöznek az épületbe: szauna, masszázs, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem, gyúrószoba is szolgálják majd a lakosságot, és természetesen a Bajnok DSE Nemesvámos sportolóit. A közel 400 millió forintos beruházás TAO-pályázati forrásait az...
2021.04.01. by BDSE Admin

A vámosi sportélet és a lakosság mozgásigénye is dinamikusan fejlődik, ezért szükségszerűvé vált a lehetőségek kiszélesítése. A Nemesvámosi Sportcsarnok kibővítésével új funkciók is költöznek az épületbe: szauna, masszázs, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem, gyúrószoba is szolgálják majd a lakosságot, és természetesen a Bajnok DSE Nemesvámos sportolóit. A közel 400 millió forintos beruházás TAO-pályázati forrásait az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészítette ki. A 2020 elején megkezdődött építkezés várhatóan idén nyárra elkészül. A 700 négyzetméteres új részben szabadidős sporttevékenység és kondicionáló edzés egyaránt biztosított a wellness részleg mellett.

 

SÖVÉNYHÁZI BALÁZS polgármester – Nyár elejére elkészülhet a nemesvámosi sportcsarnok II. üteme, mely az élsportolók, az utánpótlás nevelés és a lakosság számára egyaránt használható lesz. Az utánpótlásnevelés sportolói erőnléti edzéseket tarthatnak majd, illetve a masszázs,- és a funkcionális terem is hasznukra válik majd, de kisebb csoportos foglalkozásoknak – mint a jóga,- és a zumbaedzéseknek – is lesz helye az új létesítményben, sőt konditermet alakítunk ki majd elipszistrénerrel és kondigépekkel. Nagy igény mutatkozik a nemesvámosiak részéről a fejlesztésre, az új helyszínek kialakítására. Ha elkészül a csarnok, megfelelő körülmények között biztosított lesz a szabadidősport is.

ZENTAI TIBOR elnök – Két évvel ezelőtt, amikor a nemesvámosi sportcsarnok első üteme elkészült, láttuk, hogy a terem minden órában teltházzal, maximális kihasználtság mellett működik. Láttuk, hogy az általános iskolás tanórák, illetve a csapatok számára fontos kiegészítő tevékenységeknek – mint kondicionáló edzés, rekreációs edzés – nem tudunk helyben lehetőséget biztosítani, pedig szükség lenne rá, hiszen az egyesületben kézilabda-, labdarúgás-, röplabda-, baseball-, és atlétika szakosztályok is működnek. Aztán mertünk egy nagyot álmodni, és felkértünk egy tervezőt, hogy a csarnok melletti területet kihasználva, az adott szabályozási határokat betartva nézzük meg a lehetőségeinket. Így született meg a csarnok II. ütemének, kibővítésének terve, amelyre benyújtottuk a pályázatunkat. Fontos volt, hogy ne csak a BDSE, hanem a település lakosai számára is lehetőséget biztosítsunk a teremben szabadidős sporttevékenységekre.

HUNYADVÁRI RÓBERT elnökhelyettes, igazgató – A sportcsarnok kibővítésével megsokszorozódik az edzési lehetőség Nemesvámoson mind a Bajnok DSE, mind a lakosság számára. A nagy csapatok, a felnőtt lányok és férfiak kondicionáló edzéseihez szükségünk volt egy új, nagyobb, komplex helyre, ahol külön erőnléti edző is foglalkozik velük. Korábbi tapasztalataink szerint a kézilabdázók szívesen edzenek kondigépeken is, akár önállóan is, ha lehetőségük van rá.

X