Kis egyesület, nagy erő

Az NB II Dél-nyugati csoportjában a harmadik helyet szerezték meg a Bajnok DSE Nemesvámos kézilabdázói. A sikeres szereplés után sem dőlnek hátra, gőzerővel készülnek a következő szezonra, melyet hamarosan a kibővült csarnok nyújtotta lehetőségek is tovább segítenek. Galambos Attila – edző, NB II: Több nehézséggel is megküzdöttünk a szezonban. A csapat hét tagja érettségizett, emellett…

2021.06.28. by BDSE Admin

Az NB II Dél-nyugati csoportjában a harmadik helyet szerezték meg a Bajnok DSE Nemesvámos kézilabdázói. A sikeres szereplés után sem dőlnek hátra, gőzerővel készülnek a következő szezonra, melyet hamarosan a kibővült csarnok nyújtotta lehetőségek is tovább segítenek.

Galambos Attila – edző, NB II: Több nehézséggel is megküzdöttünk a szezonban. A csapat hét tagja érettségizett, emellett pedig a covid okozta a legnagyobb kihívást, hiszen mindenki máshogy reagált a vírus megjelenésére.  Mentalitásban és életcélban is nagyon különböznek a lányok, de szerencsére volt 8-10 állandó játékos, aki minden edzésen részt vett. Nálunk nem volt leállás, a felkészülés folyamatos volt. Az edzések minősége nem változott, inkább sok egyéni, technikai képzést végeztünk. A gyerekek sokat fejlődtek, az ő kemény munkájuk eredménye, hogy elértük a harmadik helyet az NB II-ben. Bár a Nemesvámos egy kis egyesület, de annál nagyobb erőt képviselünk.

Galambos Attila

Az NB II-es keretünk erős és fiatal lesz, a felkészülés hónapok óta zajlik, nagy erővel és lendülettel vetjük bele magunkat a következő szezonba.

A győzelem öröme

Emellett három lányunk, Kreutz Kitti, Orbán Laura és Lukács Boglárka meghívást kapott a magyar strandkézilabda válogatott korosztályos csapatának összetartására, ahol nagyon jól teljesítettek, így esélyük van szerepelni a várnai utánpótlás Európa-bajnokságon is.

Kreutz Kitti, Orbán Laura és Lukács Boglárka

Polgármester úrnak és a nemesvámosi önkormányzatnak nagy érdemei vannak abban, hogy a csapat ilyen jó körülmények között tud készülni és edzeni. Sikereinkkel megyei szinten is kezdjük átvenni a vezető szerepet, akár komoly központ is kialakulhat régiós vagy dunántúli szinten.

Zentai Tibor – elnök, BDSE: Sok sportoló gyermeket motivál az a siker, amit ez a kis csapat elért a szezonban. A dobogós hely megszerzése arra ösztönözheti a kicsiket, hogy a Bajnok DSE Nemesvámost válasszák jövőbeni céljaik eléréséhez. Ezek az eredmények hosszútávon is csalogatóvá teszik az egyesületet, nem beszélve arról a fenntartható fejlődésről, amit az egyesületnél az elmúlt években megvalósítottunk és folytatunk a sportcsarnok kibővítésével. A jövőben is célunk bizonyítani, hogy egy falusi klubnál is biztosítunk életpályamodellt, és egy jóképességű sportolónál sikeres jövőképet is kialakíthatunk akár egyetemmel, tanulással karöltve is. Ezeknek a céloknak az alapjait az edzők mind letették, így született meg a dobogós hely is a fiatal csapattal. Jól működő szakmai gárda vezeti az egyesületet, kiegészítve a kiváló edzőkkel. Mi vezetők, az önkormányzat és a polgármester támogatásával azon dolgozunk, hogy egyre jobb feltételeket tudjunk biztosítani és egyre több gyermek válassza a BDSE-t.

Zentai Tibor

Sövényházi Balázs – polgármester: Fantasztikus sikert értek el a gyerekek, mellyel Nemesvámos nevét is tovább öregbítik és bebizonyítják, hogy nemesvámosi színekben is lehet nagy sikereket elérni. Ezek a gyerekek az utánpótlás csapattól igazi családként fejlődtek ilyen magas szintre. Az önkormányzat célja, hogy továbbra is biztosítsa az infrastruktúrát és fejlesztéseinkkel is támogassa a csapat sikereit. A kibővített csarnok még több lehetőséget biztosít majd a csapat fejlődésére, ugyanakkor a lakosság mozgás és kikapcsolódás igényét is kiszolgálja majd. Bízom benne, hogy az új csarnok még nagyobb lendületet ad majd az egyesületnek. Hajrá Bajnok DSE!

Sövényházi Balázs

A cikk a Nemesvámos Hírmondóban jelent meg.

X