Minden eredményre büszke az atlétikai szakág

Az atlétika szakosztály már 22 éves múlttal rendelkezik Nemesvámoson, szép eredményeket értek el a tehetséges sportolók, de sajnos az idei év számtalan nehézséget okozott azzal, hogy a tavaszi szezonban nem engedték az edzéseket. A gyerekek azonban kitartanak és sportra kiéhezve tértek vissza ősszel. Szokolainé Polyák Tünde atlétikai szakágvezető: Az egyesületen belül az atlétika szakág 1998-ban…

2020.12.16. by BDSE Admin

Az atlétika szakosztály már 22 éves múlttal rendelkezik Nemesvámoson, szép eredményeket értek el a tehetséges sportolók, de sajnos az idei év számtalan nehézséget okozott azzal, hogy a tavaszi szezonban nem engedték az edzéseket. A gyerekek azonban kitartanak és sportra kiéhezve tértek vissza ősszel.

Szokolainé Polyák Tünde atlétikai szakágvezető: Az egyesületen belül az atlétika szakág 1998-ban jött létre. Ettől az évtől kezdve rendszeresen veszünk részt körzeti, megyei, regionális, országos atlétika versenyeken egyéniben, csapatban, valamennyi korosztályban egyaránt. Az iskola valamennyi tanulója tagja a BDSE-nek, ennél fogva kedve, tehetsége, kiválasztása esetén, lehetősége van ezeken részt venni. Az iskola kis tanulói létszáma miatt, már több mint 20 éve, részt veszünk a kis iskoláknak meghirdetett sportversenyeken, melynek körzeti, -megyei és -országos döntőt is rendeznek. Ebben a versenyrendszerben országosan szép eredményeket tudhatunk magunknak.

A diákolimpia atlétikai versenyei (egyéni és több próba) mellett, minden évben indulunk a veszprémi Köztársaság Kupán, a Balaton-felvidéki iskolák találkozóján, a környéken meghirdetett mezei- ill. egyéb futóversenyeken.

A gyerekek felkészítésében a sokoldalú képzést tartjuk fontosnak, mely később jó alapot adhat az atlétika szakágban, illetve bármely sportágban való tovább lépéshez.

Nagyon büszkék vagyunk minden tanítványunk eredményére, különösen azokra, akik tehetségüknek, szorgalmuknak, kitartásuknak köszönhetően már az országos, nemzetközi élvonalhoz tartoznak, mint Bartha-Kéri Bianka és testvére, Kéri Bettina).

Nagyon örülünk és támogatjuk, ha a veszprémi atlétikai egyesületek felfigyelnek egy-egy tehetséges gyerekre, hiszen tudjuk ezekben a műhelyekben nagyobb lehetőségek kínálkoznak a további fejlődéshez.

A gyerekekre mindenképpen rossz hatással volt a COVID, mert tavasszal teljesen be voltak zárva, minden versenyünket törölték. Szeptemberben újrakezdtünk, nagyon szép eredményeket értünk el, két gyerekünk máris delegálta magát az országos döntőbe közép,- és hosszútáv futásban. Nálunk nagyon fontos a személyes kontakt, hiába küldtem a digitális tananyagot, az nem az igazi. A gyerekek is alig várták, hogy találkozzanak a csapattársakkal, főleg a picik akik, ki vannak éhezve, hogy irányítottan edzenek. A BDSE és az önkormányzat maximálisan támogat minket minden felszerelés rendelkezésünkre áll ezáltal, de a kültéri sportpályák egy picit hiányoznak. Nagy álmunk lenne ennek megvalósulása, hogy a gyerekekkel a szabadban is biztonságosan tudjunk mozogni.

X