Sportcsarnok

Az egyesület a Nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában alakult 1997-ben, azzal a céllal, hogy a helyi fiatalok sportolási és versenyzési lehetőségei a lehető legszélesebben bővüljenek. Eddigi működésünk alatt bővültek szakosztályaink, kimagasló eredményeket értünk el megye- és országszerte a különböző sportágakban.

Kezdetektől csapataink a nemesvámosi sportcsarnokban, a veszprémi Padányi és Simonyi és Vetési Iskolák tornatermében valamint a veszprémi Stadionban edzettek és játszották a bajnoki mérkőzéseket. A sportcsarnok játéktere nem felelt meg a szabványnak, az iskolák tornatermei kicsik, nem szabványméretűek. Így a korlátozott kapacitások miatt több korosztály együtt edzett, ezért a továbblépés érdekében egy szabvány méretű sportcsarnok építését kellett megterveznünk,
mely alkalmas szabványméretű pályájával és megfelelő sportpadlózatával a megnövekedett létszámú utánpótlás bázisunk edzéslehetőségeinek biztosítására, megfelelő helyszín a minőségi képzés elvégzésére, és adott esetben felkészülési tornák lebonyolítására is.

Ezáltal lehetővé válhat a szakmai előrelépés, még több gyerek számára biztosíthatjuk a kézilabda sportág megismerését, megszerettetését, az utánpótlás bázis szélesítését, gyermekeink sportos életmódra nevelését. A sikereket mindazok ellenére érték el a csapatok, hogy a sportszervezet infrastrukturális és pénzügyi háttere meglehetősen szerény.
A sikeres pályázatoknak köszönhetően 2019-ben átadásra került az új sportcsarnok 720.000.000 Ft értékben.

X