Történetünk

Bajnok Diák Sportegyesület

Az egyesület a Nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában alakult 1997-ben, azzal a céllal, hogy a helyi fiatalok sportolási és versenyzési lehetőségei a lehető legszélesebben bővüljenek. Eddigi működésünk alatt bővültek szakosztályaink, kimagasló eredményeket értünk el megye- és országszerte a különböző sportágakban.

A BDSE jelenlegi szakosztályai, ahová szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat: Kézilabda, Röplabda, Atlétika, Baseball.

BDSE Nemesvámos Kézilabda Szakosztály

SPORT és KÖZÖSSÉG

A 2008-ban alapított kézilabda szakosztály az elmúlt években dédelgette nagyratörő álmait, ám 2014-től azok megvalósítására törekszünk. Hiszünk abban, hogy széles utánpótlás bázison nevelkedő fiatalokkal folyamatosan erősíthetjük felnőtt csapatainkat és egyre színvonalasabb mérkőzéseket játszhatunk a Nemesvámosi közönség örömére, építve ezzel a kiemelkedően magas színvonalú magyar kézilabdázás jövőjét.

Utánpótlás rendszerünk

Egyesületünk kézilabda szakosztálya folyamatosan fejleszti utánpótlás rendszerét, mellyel Nemesvámos és környéke gyermekei számára biztosítunk mozgáslehetőséget, rendszeres edzéseket, versenyeztetést a korosztályaikban.

Benke Péter szakmai irányításával felépített utánpótlás bázisunk mára több, mint 130 leányt nevel, az alábbi korcsoportokban:

KorcsoportEdző 
U8Kajdonné Fekete Krisztina
U9Kajdonné Fekete Krisztina
U10Lipovics Mónika
U11Lipovics Mónika
U12Gyetkóné Rajki Beáta
U13 I.o.Gyetkóné Rajki Beáta
OSBBenke Péter
NB II JuniorKoszorús Katalin

 

Nagy dobásra készülünk

Egyesületünk tudatosan építi női kézilabda csapatát annak érdekében, hogy az NB II női felnőtt bajnokságában eredményesen szerepelhessünk. Az utánpótlás korosztályú játékosainknak rövidtávon játéklehetőséget, hosszú távon perspektívát jelent a női kézilabdázás erősítése régiónkban.

BDSE Nemesvámos Röplabda Szakosztály

Nemesvámoson 1998-ban a Bajnok Diák Sportegyesület keretén belül alakult meg a Leány Röplabda Szakosztály Mustos István edző vezetésével. 2000-től a Megyei Röplabda Szövetség tagja vagyunk.

Edzéseinket minden hétfőn és csütörtökön tartjuk a sportcsarnokban. Májustól, jó idő esetén, a szabadtéri röplabda pályán, amely baráti összefogással készült 2004-ben.

Szervezői és aktív résztvevői vagyunk a 2006-tól évenként megrendezésre kerülő "Amatőr Szabadtéri Röplabda Kupa" sorozatnak.

Mustos István edző elérhetősége: 06-30/950-3960

BDSE Nemesvámos Tigers Baseball Szakosztály

A nemesvámosi baseball története 1995-ben kezdődött, ekkor neveztünk először a bajnokságba, akkor még Nemesvámos Tigersharks néven. 3 évet töltöttünk az NB3-ban, majd a csapat 1998-ban feljutott az NB2-be, 2001-ben pedig az NB1-be! Ekkor következett a  klub történetének legsikeresebb időszaka, a szervezett utánpótlásnevelésnek köszönhetően folyamatosan épültek be a csapatba a tehetséges, sokszor ifi-válogatottat megjárt fiatalok. 

2006-tól aztán a juniorok is beneveztek az akkor induló junior bajnokságba, és bár a felnőtt csapat ismét NB2-es lett, 2008-tól egy harmadik, NB3-as gárdát is indítottunk.

A serdülő csapat 2010-ben országos harmadik, míg 2011-ben magyar bajnok lett.

Jelenleg egyetlen csapattal veszünk részt a hazai bajnokságban, melyben vegyesen szerepelnek a kezdetektől játszó tapasztalt játékosok, fiatalok, és egészen kezdő lelkes újoncok.

A csapat indulója megtekinthető az alábbi videón: