Atlétika

Bajnok Diák Sportegyesület

Az atlétika szakág 1998-ban jött létre. Ettől az évtől kezdve rendszeresen veszünk részt körzeti, megyei, regionális, országos atlétika versenyeken egyéniben, csapatban, valamennyi korosztályban egyaránt. Az iskola valamennyi tanulója tagja a BDSE-nek.

Az 1999/2000 tanévtől részesei voltunk az ISM által támogatott és szervezett Nemzeti Atlétikai Programnak ( NAP ). Ez a program az általános iskolás gyerekek számára új foglalkoztatási rendszert dolgozott ki, melynek célja : a rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása (+ 5 verseny a diákolimpián kívül ), tehetségek kiválasztása. Éltünk ezzel a lehetőséggel és a szabadtéri számok mellett a terematlétikai versenyeken is indultunk.

Az iskola kis tanulói létszáma miatt, már több mint 20 éve, részt veszünk a Kis iskoláknak meghirdetett sportversenyeken, melynek körzeti-, megyei- és országos döntőt is rendeznek. Ebben a versenyrendszerben országosan szép eredményeket tudhatunk magunknak.

A diákolimpia atlétikai versenyei ( egyéni és több próba ) mellett, minden évben indulunk a veszprémi Köztársaság Kupán, a Balaton felvidéki iskolák találkozóján, a környéken meghirdetett mezei- és egyéb futóversenyeken.

A gyerekek felkészítésében a sokoldalú képzést tartjuk fontosnak, mely később jó alapot adhat az atlétika szakágban, ill. bármely sportágban való továbblépéshez.

Nagyon büszkék vagyunk minden tanítványunk eredményére, különösen azokra, akik tehetségük, szorgalmuk, kitartásuknak köszönhetően az országos, nemzetközi élvonalhoz tartoznak.

Az évek során sok szép sikernek örülhettünk öregbítve ezzel Nemesvámos, a BDSE, és az iskola hírnevét.

A jelentkezőket 10 éves kortól várjuk a keddi és pénteki foglalkozásokra.

Szakosztályvezető

SZOKOLAINÉ POLYÁK TÜNDE
X