Baseball

Bajnok Diák Sportegyesület

2024-es évben is szüneteltetjük a bajnokságban való részvételt!

A baseball csapat 1994-ben alakult meg Nemesvámoson, egy évvel később pedig már részt vettünk a magyar bajnokságban, NB1, NB2, NB3 és serdülő bajnokságban is még az egyesület megszületése előtt. Bár folyamatosan fejlődött az egyesület, sportegyesületi tagságunk nem volt, ezért felvettük a kapcsolatot a helyi általános iskolával, ahol szükség volt egy sportkörre. A közös feltételeknek megfelelően 1998 tavaszán megalakult egy új diák- sportegyesület, hivatalosan is bejegyezték a BDSE-t.

A baseball játékosokon kívül természetesen az általános iskola minden tanulója, tanára az egyesület tagja lett. A baseball szakosztály mellett, melynek 1998-tól már serdülő csapata is volt, tömegsport, atlétika és kézilabda szakosztályokat hoztunk létre.

Az egyesület vezetői és edzői társadalmi munkában végezték folyamatosan tevékenységüket, a működéshez az anyagi támogatást a község önkormányzata adta, megteremtve ezzel egyesületünk zavartalan működését.  A baseball serdülő csapat bajnokság hiányában 2000-ig évente két három alkalommal több napos kupákon vett részt, de 2001-től kezdve már folyamatosan bajnokságban szerepeltünk.

2000-ben bővítettük szakosztályaink körét, és elindult a röplabda szakosztályunk is, akik 2001-ben már diákolimpián is szerepeltek. 2006-2011 között három csapatunk indult egyszerre. Idővel a létszám és a lelkesedés alább hagyott, de ez sajnos az egész országra igaz. Nemesvámos a legkisebb település, aki csapatot delegál, ráadásul 23 éve, szinte kihagyás nélkül, jó eredményekkel.

Az egyesületünk folyamatos támogatója a helyi önkormányzat volt, de annak érdekében, hogy bevételeinket gyarapítani tudjuk sportbálokat, diszkókat szerveztünk a kultúrotthonban. Támogatott bennünket a Kinizsi Takarék is több éven keresztül. A Wesselényi Miklós Sport Közalapítványnál is többször pályáztunk sikerrel. Mindezek biztosították a lehetőségeket számunkra a zavartalan működéshez.

Szakosztályvezető: Kovács Géza

X