Történetünk

Bajnok Diák Sportegyesület

Az egyesület a Nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában alakult 1997-ben, azzal a céllal, hogy a helyi fiatalok sportolási és versenyzési lehetőségei a lehető legszélesebben bővüljenek. Eddigi működésünk alatt szakosztályaink, kimagasló eredményeket értünk el megye- és országszerte a különböző sportágakban.

A BDSE jelenlegi szakosztályai, ahová szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat:

Kézilabda

Röplabda

Atlétika

Labdarúgás

Baseball

A Bajnok DSE története

Eddigi működésünk alatt szakosztályaink kimagasló eredményeket értek el megye- és országszerte.

a BDSE megalakulásának az alapító tagjai:

  • Flórián Gyula elnök
  • Sipőcz Zoltán elnökhelyettes
  • Kovács Géza ügyvezető elnök
  • Fodor István
  • Dr. Horváth Lászlóné
  • Szabóné Harlai Katalin

Ezt követően, 1998-ban a röplabda szakosztály megalapítására került sor, majd 2008-ban a csapatok számát tekintve a legnépesebb – és a Veszprém környékén talán legnépszerűbb sportágként a kézilabda szakosztály is életre kelt.
A három említett szakosztályon túl, az egyesület rendelkezik atlétikai-, és labdarúgó szakággal is.
A versenysport szélesebb körű meghonosításán túl az a szándék is vezette a támogatókat – köztük elsősorban az önkormányzatot- , hogy  mozgási lehetőséget teremtsen azon helyieknek is, akik a versenysportban nem lehetnek részesei.
Mindezek érdekében a BDSE az önkormányzattal közösen, állami és önkormányzati támogatásból megépítette és 2019-ben átadta a nemesvámosi sportcsarnokot, amely a helyi sporttevékenység egyik központjává vált.

Kézilabda Szakosztály

SPORT és KÖZÖSSÉG

A 2008-ban alapított kézilabda szakosztály az elmúlt években dédelgette nagyratörő álmait, ám 2014-től azok megvalósítására törekszünk. Hiszünk abban, hogy széles utánpótlás bázison nevelkedő fiatalokkal folyamatosan erősíthetjük felnőtt csapatainkat és egyre színvonalasabb mérkőzéseket játszhatunk a Nemesvámosi közönség örömére, építve ezzel a kiemelkedően magas színvonalú magyar kézilabdázás jövőjét.

Röplabda Szakosztály

Nemesvámoson 1998-ban a Bajnok Diák Sportegyesület keretén belül alakult meg a Leány Röplabda Szakosztály Mustos István edző vezetésével. 2000-től a Megyei Röplabda Szövetség tagja vagyunk.

Edzéseinket minden hétfőn és csütörtökön tartjuk a sportcsarnokban. Májustól, jó idő esetén, a szabadtéri röplabda pályán, amely baráti összefogással készült 2004-ben.

Szervezői és aktív résztvevői vagyunk a 2006-tól évenként megrendezésre kerülő “Amatőr Szabadtéri Röplabda Kupa” sorozatnak.

Mustos István edző elérhetősége: +36-30/950-3960

Atlétika Szakosztály

Az atlétika szakág 1998-ban jött létre. Ettől az évtől kezdve rendszeresen veszünk részt körzeti, megyei, regionális, országos atlétika versenyeken egyéniben, csapatban, valamennyi korosztályban egyaránt. Az iskola valamennyi tanulója tagja a BDSE-nek.
Az 1999/2000 tanévtől részesei voltunk az ISM által támogatott és szervezett Nemzeti Atlétikai Programnak ( NAP ). Ez a program az általános iskolás gyerekek számára új foglalkoztatási rendszert dolgozott ki, melynek célja : a rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása (+ 5 verseny a diákolimpián kívül ), tehetségek kiválasztása. Éltünk ezzel a lehetőséggel és a szabadtéri számok mellett a terematlétikai versenyeken is indultunk.

Labdarúgás Szakosztály

2019 áprilisában egy külsős kezdeményező ambíciójának és az önkéntesen közreműködő fiatalok – diákok – segítségével újra elindult a labdarúgás, majd a BDSE keretén belül az MLSZ-felé bejelentve megalakult a labdarúgó szakosztály.

Az iskolai keretek között lebonyolításra kerülő OTP „Bozsik” labdarúgó programjában veszünk részt, valamint a téli időszakban teremtornákon képviseltetjük magunkat.

Jelenleg szakosztályunk az iskoláskorú gyermekek egészségesebb életre való nevelését hivatott elősegíteni, mivel jelenleg nincs olyan sportlétesítményünk, ami biztosítaná a felkészülést, akár megyei szintű bajnokságban való részvételt is.

Baseball Szakosztály

A nemesvámosi baseball története 1995-ben kezdődött, ekkor neveztünk először a bajnokságba, akkor még Nemesvámos Tigersharks néven. 3 évet töltöttünk az NB3-ban, majd a csapat 1998-ban feljutott az NB2-be, 2001-ben pedig az NB1-be! Ekkor következett a klub történetének legsikeresebb időszaka, a szervezett utánpótlásnevelésnek köszönhetően folyamatosan épültek be a csapatba a tehetséges, sokszor ifi-válogatottat megjárt fiatalok.

2006-tól aztán a juniorok is beneveztek az akkor induló junior bajnokságba, és bár a felnőtt csapat ismét NB2-es lett, 2008-tól egy harmadik, NB3-as gárdát is indítottunk.

A serdülő csapat 2010-ben országos harmadik, míg 2011-ben magyar bajnok lett.

X