Gyertek Vámosra sportolni!

A csapathoz tartozás, a közösségben edzés, a közös sikerek és élmények mind-mind erősítik a gyermekeket abban, hogy jobb és magabiztosabb felnőtté váljanak. Ugyanakkor az esetleges kudarcok, elvesztett meccsek is tovább edzik a lelket, és olyan tapasztalatokat adnak, amelyet később hasznosíthatnak majd az életben. Nem mellesleg a mozgás felszabadít, kizökkent a hétköznapokból, segíti a feszültség levezetését,…

2022.04.01. by BDSE Admin

A csapathoz tartozás, a közösségben edzés, a közös sikerek és élmények mind-mind erősítik a gyermekeket abban, hogy jobb és magabiztosabb felnőtté váljanak. Ugyanakkor az esetleges kudarcok, elvesztett meccsek is tovább edzik a lelket, és olyan tapasztalatokat adnak, amelyet később hasznosíthatnak majd az életben. Nem mellesleg a mozgás felszabadít, kizökkent a hétköznapokból, segíti a feszültség levezetését, és megtanítja a csapatban működés irányait. Számos jótékony hatása mellett, ezekre is megtanít a sport, legyen az foci, atlétika, röplabda, vagy kézilabda. A Bajnok DSE Nemesvámos pedig ezekre mind lehetőséget kínál.

Labdarúgás

Labdarúgó szakosztályunk lendületes fejlődése a mozgalmas őszi szezonban tovább erősödött, csapataink küzdelmes, és nem utolsó sorban eredményes szezont zárhattak. A felszerelés is megújult, így a tavaszi bajnoki mérkőzéseit már az új mezekben játszhatják a gyerekek, így még nagyobb lendülettel és lelkesedéssel indulhatott az új évad. Perger Péter labdarúgó szakosztályvezető nem aggódik a Veszprémbe átigazolt játékosok kiesése miatt, mert a nemesvámosi csapat több új játékost is sikeresen leigazolt, így a létszám továbbra is biztosított.

– Arra buzdítok minden futball iránt érdeklődő gyermeket és szüleiket, hogy jöjjenek el hozzánk focizni, hiszen óvodás kortól egészen az U14-ig minden korosztály számára biztosított az élmény, a jó közösség, a hobbifoglalkozás és a mozgás lehetősége egyaránt. Nem kell csüggeni, ha egy meccs nem győzelemmel zárul, élvezni kell a játékot és a csapathoz tartozás előnyeit. A sikereink és a kudarcaink is közösek. Az egyesület pedig azért dolgozik, hogy az oktatás minél magasabb szinten és minőségben megvalósulhasson és minden nálunk focizó gyermek jól érezze magát a sportágban. A szakosztály az ötödik évébe lépett, a taglétszámunk pedig ötszörösére nőtt ez idő alatt, melyre nagyon büszkék vagyunk. Gyertek hozzánk focizni, mert sportolni jó!

Kiépített kézilabda-karrier

Az U8-as és U9-es korosztály játékát az elmúlt két évben a covid miatti lezárások nem engedték, de idén végre a javuló vírushelyzet lehetővé tette, hogy ez a korosztály is játszhasson.

A nagyrészt általános iskola első és második osztályos tanulókból álló diákok szerdánként a Március 15. utcai csarnokban és péntekenként a nemesvámosi csarnokban is edzhetnek Fekete Krisztinával, és hétfőn, csütörtökön, valamint pénteken a Báthory iskolában Gertsmár Renátával.

Fekete Krisztina, edző elmondta: – A veszprémi és környékbeli gyerekekre egyaránt építünk, hiszen nálunk a magas szintű szakmai képzés és a versenyeztetés is biztosított. Elkezdem a gyermekek tanítását az alapokra, majd Lipovics Mónika és Koszorús Kata csapatába mehetnek tovább a kézilabdás gyerekek a felfelé épülő rendszerben. Sok tehetséges gyerekünk van, akire érdemes és lehet alapozni. Csapataink átjárhatók, a tehetségesebbek a feljebb lévő korosztályban is játszanak. Öröm és élmény nálunk edzeni és játszani!

Gerstmár Renáta is megerősítette, hogy egy jól működő, egymásra épülő rendszerben korsztályról-korosztályra léphetnek a gyerekek. A korosztályonkénti edzők „régi motorosok” és összeszokott csapatot alkotnak, jól dolgoznak együtt, egymásra építenek.

Nemcsak a látványsport kap támogatást

Az egyesület HISZEK Benned Sport Program II.-re benyújtott pályázata sikerrel zárult. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága így támogatja a helyi szinten integrált kis és közepes sportszervezetek tehetség-kiválasztó, utánpótlás-nevelési feladatainak megvalósítását, hogy a versenysport területén, helyi szinten tevékenyen szerepet vállaló sportszervezetek hatékonyabb munkát végezhessenek. Az így elnyert összeget atlétikai és röplabda eszközök beszerzésére fordítottuk, így sikerült új röplabda hálót, háló tartó oszlopot, védőfelszerelést, koordinációs létrát, lövőfalat, dobólabdát, tornaszőnyeget, gimnasztikai labdákat vásárolni az egyesület számára.

 

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával      Bajnok Diák-Sportegyesület, adószám: 18926260-1-19

 

A cikk a Nemesvámosi Hírmondó márciusi számában jelent meg!

X