Kreutz Kitti mozgalmas nyara

Kreutz Kitti, a BDSE oszlopos tagja, meghatározó játékosa számos izgalmas versenyen járt a nyáron és gőzerővel készül az új szezonra, illetve a továbbtanulásra is.    – Mozgalmasan telik a nyár, sok edzésem volt a strandkézilabda versenyek miatt, közben pedig három hete már a Bajnok DSE-vel is készülünk a kézilabda-szezonra. A nyár elején több edzőtáborban is…

2022.08.19. by BDSE Admin

Kreutz Kitti, a BDSE oszlopos tagja, meghatározó játékosa számos izgalmas versenyen járt a nyáron és gőzerővel készül az új szezonra, illetve a továbbtanulásra is. 

 

– Mozgalmasan telik a nyár, sok edzésem volt a strandkézilabda versenyek miatt, közben pedig három hete már a Bajnok DSE-vel is készülünk a kézilabda-szezonra.

A nyár elején több edzőtáborban is részt vettem a strandkézilabdás csapattal, majd utaztunk a versenyekre. A válogatottal 4. helyet szereztünk az ifjúsági világbajnokságon, a felnőttekkel pedig a 9. helyen zártunk a magyar csapat színeiben. Az Európa-bajnoki kvalifikációs tornát megnyertük a felnőtt csapattal, így kvalifikáltuk magukat a jövő évi versenyre is.

Augusztus második hetében azért sikerült egy picit pihennem, így újult erővel, feltöltődve térhettem vissza az edzésekhez és a felkészülésekhez. A BDSE-vel már három hete, napi két edzéssel készülünk a szezonra, így strandolni, barátokkal találkozni vagy a családdal lenni csak a délután második felében sikerül.

Strandkézi versenyen jártam a Csepel Beach Handball Team-mel is, akikkel heti egy edzést tartottunk homokos pályán a megmérettetés előtt. Az EBT-tornán Balatonbogláron első, Salgótarjánban második, az országos döntőben pedig a harmadik helyen végeztünk – mesél a mozgalmas nyári programjairól Kitti, aki az országos döntő után különdíjat vehetett át a szezonban nyújtott teljesítményéért, bár erről nagyon szerényen nyilatkozott: “Hatalmas meglepetés volt számomra a díjazás, nem számítottam rá, de nagyon jól esett.”

A 18 éves lány a kézilabda felkészüléssel is jól halad, már három hete alapoznak a nemesvámosi lányokkal, több edzőmeccset lejátszottak, például a Kozármisleny és a Mosonmagyaróvár csapatával, akik ellen sikerült nyerniük. Múlt héten pedig Siófokon egy négycsapatos tornán szereztek második helyet a BDSE-színeiben. A felkészülés már csak egy hétig tart, aztán megkezdődik a bajnokság is.

Kitti elmondta, hogy a mezőny jelentős átalakuláson ment keresztül, így egyelőre nem tudni, melyik csapat milyen erőt képvisel, de mindig úgy állnak hozzá, hogy szeretnének minden meccset megnyerni a BDSE színeiben, ez pedig idén sem lesz másként.

X