Mertünk nagyot álmodni!

Aki mer, az nyer - szól a mondás. Aztán ott van az is, hogy ember tervez, Isten végez. Hiába minden szándék, ez az év sem úgy alakult, ahogy azt megálmodtuk magunknak. Ez az esztendő megint nem kímélt minket sem lelkileg sem egyesületileg. Nehéz időszak volt, de mérlegelve az évet büszkék lehetünk az egyesület teljesítményére. Lelkesen...
2021.12.10. by BDSE Admin

Aki mer, az nyer – szól a mondás. Aztán ott van az is, hogy ember tervez, Isten végez. Hiába minden szándék, ez az év sem úgy alakult, ahogy azt megálmodtuk magunknak. Ez az esztendő megint nem kímélt minket sem lelkileg sem egyesületileg. Nehéz időszak volt, de mérlegelve az évet büszkék lehetünk az egyesület teljesítményére. Lelkesen és új tervekkel, célokkal és nagy álmokkal várjuk a 2022-es évet is. Nem adjuk fel! Cikkünk a 2021-es évet összegzi a Bajnok Diák Sportegyesület szemszögéből, melyben Európa-bajnoki cím és megyei második helyezés is szerepel. Mindez persze nem jöhetett volna létre a kiváló edzők, az egyesület és az önkormányzat támogatása, a szülők és a gyerekek kitartása nélkül. Köszönjük mindenkinek!

Sportágválasztó nagy reményekkel

Számos tehetséges kislányt felfedeztek az edzők a szeptemberben a veszprémi Vasas-pályán rendezett nagy sportágválasztó eseményen, ahol óvodásoktól a középiskolásokig mindenki kipróbálhatta magát az ügyességi és akadálypályákon, hogy megtudja, melyik sportág áll a legközelebb a szívéhez.

A legkisebbek a leglelkesebbek

Már 3-4 éves kortól részt vehettek a kézilabdázás iránt érdeklődők a Gerstmár Renáta vezette nyári táborban, de a 9 éves korosztály is csatlakozhatott, hogy aktívan, sportolással töltsék a nyarat.

U11-U12

Lipovics Mónika csapata sokat tanult idén a gyermekbajnokságokon szerzett tapasztalatokból, sokat fejlődtek ezeken a meccseken, de a játék élvezete is fontos, amit talán még jobban értékeltek a gyerekek a tavalyi és tavaszi korlátozások után. A csapat nyáron Celldömölkön edzőtáborozott, ahol a szuper hangulat mellett sokat tanultak és készültek, rengeteget edzettek, ugyanakkor szórakoztak is a lányok.

U13-14

Koszorús Katáékat sem kímélte az év, hiszen 2021 elején felfüggesztették a bajnokságot, pedig második helyen szerepeltek az U14-es csapattal a területi csoportban. A korosztály szintén Celldömölkön nyári táborozott, ahol a napi edzések része volt a köredzés erőfejlesztés, futós és labdás gyakorlatok is, de persze a kikapcsolódásra is szántak időt. Az edző szerint szuper csapatépítő és erősítő program volt ez.

NB II

Sikert könyvelhetett el a korosztály, mert az NB II Dél-nyugati csoportjában a harmadik helyet szerezték meg a kézilabdás lányok az előző szezonban. Galambos Attila csapata minden nehézség ellenére (sokan érettségiztek és a covid is okozott kihívást bőven) is jól teljesített. A csapatnál nem volt leállás, folyamatosan készültek, de az edzések minősége jelentősen változott a vírus hatására, így sokkal több egyéni és technikai képzést végeztek. A gyerekek fejlődését bizonyítja a szép eredmény, melyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk Nemesvámoson.

Szintén büszkeségre ad okot, hogy a csapat két játékosa, Orbán Laura és Kreutz Kitti is bekerült az az ifjúsági strandkézilabda Európa-bajnokság keretébe. A Bulgáriában, Várnában szervezett bajnokságon Európa-bajnoki címet szerzett a magyar csapat a BDSE-lányok aktív játékával és a világbajnoki kvalifikációt is megszerezte a piros-fehér-zöld együttes.

 

Megyei I. férfiak

Férficsapatunk a Veszprém megyei bajnokság második helyét szerezte meg az előző bajnokságban, egyedül a Szombathely előzte meg őket. A csapat tagja, Honyecz Gábor Az év gólkirálya címet is megszerezte a szezonban, mivel 39 alkalommal talált a kapuba.

Röplabda

Mustos István csapata szeptembertől újra lendületben, az edző 25 hölggyel két korosztályban kezdte meg az edzéseket, felkészítést a bajnokságokra.

Futball

A szakosztály továbbra is a Bozsik-program keretén belül vesz részt az U7, U9, U11 és U13 korosztályokban. A labdarúgók legszebb eredménye a futsal U11 őszi II. hely és U13 szintén őszi II. hely. Az U13 Bozsik-programban 4 döntetlen, 3 vereség és 1 győzelem eredménnyel zárták az őszi szezont. Ezen kívül a jövő focistáinak fejlődését elősegítő műfüves pálya idén nyáron elkészült, ennek használata pedig nagy segítség a kis focistáknak.

A jó hírekhez tartozik még, hogy négy tehetséges labdarúgót (U11 korosztály) a veszprémi tehetségközpont leigazolt, az őszi szezontól már a további fejlődésük Veszprémben biztosított.

További hírek  a Bajnok DSE Nemesvámos Facebook oldalon.

X